Ταρατόρ- κρύα σούπα
Ταρατόρ- κρύα σούπα
Χρόνος Συνταγής
10 λεπτά
Θερμίδες / 100γρ
84 kcal
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο
Υλικά :
- 1 μικρό αγγούρι (~100g)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Άνηθος, αλάτι, πιπέρι
- Σκόρδο & θρυμματισμένα καρύδια(προαιρετικά) Οδηγίες:
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 84 kcal
Υδατάνθρακες | 4.5g
Πρωτεΐνες | 4g
Λιπαρά | 5.6g
Υδατάνθρακες | 4.5g
Πρωτεΐνες | 4g
Λιπαρά | 5.6g
Οδηγίες :
1.
Ξεφλουδίζετε το αγγούρι και κόβετε σε μικρά κομμάτια ή τρίβετε στον χοντρό τρίφτη.
2.
Προσθέτετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και λίγο κρύο νερό (ανάλογα με την επιθυμητή πυκνότητα) και ανακατεύετε.
3.
Προαιρετικά μπορείτε να εμπλουτίσετε με λίγα καρύδια ή/και σκόρδο.
4.
Το πιάτο αυτό είναι Βουλγάρικης καταγωγής, ωστόσο εάν δεν αραιώσουμε το μίγμα, είναι σαν το δικό μας τζατζίκι.
5.
Ξεφλουδίζετε το αγγούρι και κόβετε σε μικρά κομμάτια ή τρίβετε στον χοντρό τρίφτη.
- Tip: Σερβίρετε σε κρύο μπολάκι με λίγα παξιμάδια χαρουπιού.
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 84 kcal
Υδατάνθρακες | 4.5g
Πρωτεΐνες | 4g
Λιπαρά | 5.6g
Υδατάνθρακες | 4.5g
Πρωτεΐνες | 4g
Λιπαρά | 5.6g
Περισσότερες Συνταγές
- Μοιράσου την συνταγή