Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι
Κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι
Χρόνος Συνταγής
60 λεπτά
Θερμίδες / 100γρ
92.4kcal
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο
Υλικά :
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 750g κοτόπουλο φιλέτο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
- 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 πολύχρωμες πιπεριές
- 1 πράσο
- 100g μανιτάρια
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 92.4 kcal
Υδατάνθρακες | 5.3g
Φυτικές Ίνες | 0.6g
Σάκχαρα | 2.1g
Πρωτεΐνες | 7.7g
Λιπαρά | 4.8g
Κορεσμένα Λιπαρά | 1.1g
Τρανς Λιπαρά | 0.02g
Νάτριο | 35.3 mg
Υδατάνθρακες | 5.3g
Φυτικές Ίνες | 0.6g
Σάκχαρα | 2.1g
Πρωτεΐνες | 7.7g
Λιπαρά | 4.8g
Κορεσμένα Λιπαρά | 1.1g
Τρανς Λιπαρά | 0.02g
Νάτριο | 35.3 mg
Οδηγίες :
1.
Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το σκόρδο (προαιρετικά) και σοτάρεις σε αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο. Μπορείς να βάλεις και λίγο πράσο σε ροδέλες (προαιρετικά)
2.
Προσθέτεις το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και σοτάρεις
3.
Προσθέτεις τη μουστάρδα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και σβήνεις με λίγο κρασί. Εγώ πρόσθεσα κουρκουμά και πάπρικα.
4.
Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνεις τον χυμό πορτοκάλι με το λεμόνι και το μέλι
5.
Προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά
6.
Κατεβάζεις τη φωτιά στο μισό και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό και να πήξει.
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 92.4 kcal
Υδατάνθρακες | 5.3g
Φυτικές Ίνες | 0.6g
Σάκχαρα | 2.1g
Πρωτεΐνες | 7.7g
Λιπαρά | 4.8g
Κορεσμένα Λιπαρά | 1.1g
Τρανς Λιπαρά | 0.02g
Νάτριο | 35.3 mg
Υδατάνθρακες | 5.3g
Φυτικές Ίνες | 0.6g
Σάκχαρα | 2.1g
Πρωτεΐνες | 7.7g
Λιπαρά | 4.8g
Κορεσμένα Λιπαρά | 1.1g
Τρανς Λιπαρά | 0.02g
Νάτριο | 35.3 mg