Φακές με Πορτοκάλι & Μουστάρδα
Φακές με Πορτοκάλι & Μουστάρδα
Χρόνος Συνταγής
45 λεπτά
Θερμίδες / 100γρ
128 kcal
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο
Υλικά :
- 500g φακές
- 2 πορτοκάλια
- χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- 100g ντοματίνια ή/και πολύχρωμες πιπεριές
- μαϊντανός
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 3 κ.γ. μπαλσάμικο
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 128 kcal
Υδατάνθρακες | 14g
Πρωτεΐνες | 5g
Λιπαρά | 6.5g
Υδατάνθρακες | 14g
Πρωτεΐνες | 5g
Λιπαρά | 6.5g
Οδηγίες :
1.
Βράζουμε τις φακές σε κρύο νερό, για 15-20 λεπτά.
2.
Αφού βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
3.
Παράλληλα καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
4.
Βάζουμε τις βρασμένες φακές, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Για το ντρέσινγκ:
1.
Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα.
2.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα φακές και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 128 kcal
Υδατάνθρακες | 14g
Πρωτεΐνες | 5g
Λιπαρά | 6.5g
Υδατάνθρακες | 14g
Πρωτεΐνες | 5g
Λιπαρά | 6.5g