Τα ρεβίθια αλλιώς...
Τα ρεβίθια αλλιώς...
Χρόνος Συνταγής
2 ώρες και 30'
Θερμίδες / 100γρ
169.52kcal
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο
Υλικά :
- 1 κιλό ρεβύθια αποφλοιωμένα
- Αλάτι
- Πάπρικα Γλυκιά
- Πάπρικα καυτερή
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 169.52kcal
Υδατάνθρακες | 26.8g
Διαιτητικές Ίνες | 7.44g
Σάκχαρα | 4.7g
Πρωτεΐνες | 8.7g
Λιπαρά | 8.7g
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.4g
Νάτριο | 423.6 mg
Υδατάνθρακες | 26.8g
Διαιτητικές Ίνες | 7.44g
Σάκχαρα | 4.7g
Πρωτεΐνες | 8.7g
Λιπαρά | 8.7g
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.4g
Νάτριο | 423.6 mg
Οδηγίες :
1.
Βάλε τα ρεβίθια σε ένα μπολ, καλύψέ τα με νερό και αφήσέ τα να φουσκώσουν για 8 ώρες.
2.
Σούρωσε τα και τα βράζεις σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Πρέπει να κρατάνε στο δόντι και να μην διαλύονται.
3.
Σούρωσε τα και άφησε τα στο σουρωτήρι να στεγνώσουν τελείως για περίπου 1 ώρα.
4.
Μετέφερε τα σε ένα μπολ, ραντίσέ τα με ελαιόλαδο και καρυκεύματα ανάλογα τις προτιμήσεις σου.
5.
Άπλωσε τα σε ταψί φούρνου το οποίο έχεις στρώσει με λαδόκολλα και ψήσε στους 180oC αέρα για 50-60 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
6.
Άφησε τα να κρυώσουν και είναι έτοιμα!
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 169.52kcal
Υδατάνθρακες | 26.8g
Διαιτητικές Ίνες | 7.44g
Σάκχαρα | 4.7g
Πρωτεΐνες | 8.7g
Λιπαρά | 8.7g
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.4g
Νάτριο | 423.6 mg
Υδατάνθρακες | 26.8g
Διαιτητικές Ίνες | 7.44g
Σάκχαρα | 4.7g
Πρωτεΐνες | 8.7g
Λιπαρά | 8.7g
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.4g
Νάτριο | 423.6 mg