Ψάρι με ντομάτα, καλαμπόκι & βασιλικό
Ψάρι με ντομάτα, καλαμπόκι & βασιλικό
Χρόνος Συνταγής
15 λεπτά
Θερμίδες / μερίδα
~290g 379.8kcal
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο
Υλικά :
- 4 φιλέτα σολωμού (~150g το ένα)
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
- 1/2 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 καλαμπόκια, καθαρισμένα
- 180g ντοματίνια κομμένα στα 4
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/4 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Διατροφική Ανάλυση / Μερίδα~290g
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 379.8kcal
Υδατάνθρακες | 9.3g
Διαιτητικές Ίνες | 1.6g
Σάκχαρα | 1,6g
Πρωτεΐνες | 29.6g
Λιπαρά | 23.6g
Κορεσμένα Λιπαρά | 4.1g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 645.2 mg
Υδατάνθρακες | 9.3g
Διαιτητικές Ίνες | 1.6g
Σάκχαρα | 1,6g
Πρωτεΐνες | 29.6g
Λιπαρά | 23.6g
Κορεσμένα Λιπαρά | 4.1g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 645.2 mg
Οδηγίες :
1.
Σε πλασωτέ κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
2.
Βάζεις αλάτι- πιπέρι στο ψάρι και το βάζεις στην κατσαρόλα με το δέρμα προς τα κάτω για 4 λεπτά, περίπου. Στη συνέχεια με μεγάλη σπάτουλα, γυρίζεις το ψάρι και ψήνεις για άλλο 1 λεπτό. Μην το παραψήσεις... Το βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη.
3.
Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για ~4λεπτά.
4.
Προσθέτεις το σκόρδο & αφήνεις για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά, το κρασί, 1/4 φλ. νερό και το ψάρι.
5.
Καλύπτεις και μαγειρεύεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλύτερα το ψάρι.
6.
Ανακάτεψε τον βασιλικό και τον κόλιανδρο και τα ρίχνεις γύρω από το ψάρι.
Διατροφική Ανάλυση / Μερίδα
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 379.8kcal
Υδατάνθρακες | 9.3g
Διαιτητικές Ίνες | 1.6g
Σάκχαρα | 1,6g
Πρωτεΐνες | 29.6g
Λιπαρά | 23.6g
Κορεσμένα Λιπαρά | 4.1g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 645.2 mg
Υδατάνθρακες | 9.3g
Διαιτητικές Ίνες | 1.6g
Σάκχαρα | 1,6g
Πρωτεΐνες | 29.6g
Λιπαρά | 23.6g
Κορεσμένα Λιπαρά | 4.1g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 645.2 mg