Pancakes με γιαούρτι & φρούτα
Pancakes με γιαούρτι & φρούτα
Χρόνος Συνταγής
40 λεπτά
Θερμίδες / 100γρ
177.7kcal
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο
Υλικά :
- 1 φλ. αλεύρι της επιλογής σου (εγώ έβαλα βρώμης)
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. γάλα της αρεσκείας σου
- 0,5 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. βανίλια
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Υδατάνθρακες | 21.2g
Φυτικές Ίνες | 2g
Σάκχαρα | 0.51g
Πρωτεϊνες | 8.5g
Λιπαρά | 6g
Κορεσμένα Λιπαρά | 1.4g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 133.2mg
Οδηγίες :
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 100οC, για να κρατήσεις τα pancakes ζεστά καθώς τα φτιάχνεις.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε άλλο μεσαίο μπολ ανακατεύεις τα αυγά, προσθέτεις σιγά σιγά το γάλα και τη βανίλια.
Προσθέτεις το μίγμα των αυγών στα στερεά υλικά και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προθερμαίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζεις λίγο ελαιόλαδο (ίσα να μην κολλήσει) και ρίχνεις περίπου 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα σου. Μόλις σκάσουν οι φουσκάλες, το γυρίζεις και από την άλλη μεριά.
Μόλις ψηθούν τα μεταφέρεις σε ένα πιρεξ και τα βάζεις στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φτιάξεις και τα υπόλοιπα.
Σερβίρεις με γιαούρτι, μέλι και φρούτα της επιλογής σου.
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Υδατάνθρακες | 21.2g
Φυτικές Ίνες | 2g
Σάκχαρα | 0.51g
Πρωτεϊνες | 8.5g
Λιπαρά | 6g
Κορεσμένα Λιπαρά | 1.4g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 133.2mg
Περισσότερες Συνταγές
- Μοιράσου την συνταγή