Ντοματόσουπα
Ντοματόσουπα
Χρόνος Συνταγής
45 λεπτά
Θερμίδες / 100γρ
62.5kcal
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο
Υλικά :
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κλ. σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσάμικο
- 0,5Kg ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 30g πελτέ ντομάτας
- ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό
- 30g πελτέ ντομάτας
- 30g κινόα
- 1 κ.γ. πάπρικα
Οδηγίες :
1.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις τα καρότα, το σελερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο (προαιρετικά) μέχρι να μαλακώσουν.
2.
Προσθέτεις τη ρίγανη και σβήνεις με το βαλσάμικο.
3.
Προσθέτεις τον πελτέ της ντομάτας, τις ντομάτες, το νερό, τον βασιλικό, την πάπρικα και το πιπέρι και σιγοβράζεις για 20- 25 λεπτά.
4.
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να έχει λεία υφή.
5.
Ξαναβάζεις την σούπα στην κατσαρόλα και με το που αρχίσει να βράζει η σούπα προσθέτουμε την κινόα ή τον τραχανά και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί Αν η σούπα είναι αρκετά πηχτή πρόσθεσε λίγο νερό ακόμα.
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 62.5kcal
Υδατάνθρακες | 7.8g
Φυτικές Ίνες | 1.7g
Σάκχαρα | 3.3g
Πρωτεΐνες | 1.4g
Λιπαρά | 3.1g
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.4g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 26.3 mg
Υδατάνθρακες | 7.8g
Φυτικές Ίνες | 1.7g
Σάκχαρα | 3.3g
Πρωτεΐνες | 1.4g
Λιπαρά | 3.1g
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.4g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 26.3 mg
Διατροφική Ανάλυση / 100γρ
Δείτε εδώ
Θερμίδες | 62.5kcal
Υδατάνθρακες | 7.8g
Φυτικές Ίνες | 1.7g
Σάκχαρα | 3.3g
Πρωτεΐνες | 1.4g
Λιπαρά | 3.1g
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.4g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 26.3 mg
Υδατάνθρακες | 7.8g
Φυτικές Ίνες | 1.7g
Σάκχαρα | 3.3g
Πρωτεΐνες | 1.4g
Λιπαρά | 3.1g
Κορεσμένα Λιπαρά | 0.4g
Τρανς Λιπαρά | 0g
Νάτριο | 26.3 mg