Κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο
Κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο
Χρόνος Συνταγής
1 ώρα και 30'
Θερμίδες / Κομμάτι
385.6kcal
Βαθμός Δυσκολίας
Μέτρια
Υλικά Για τη ζύμη :
- 200g αλεύρι (100g για όλες τις χρήσεις + 100g ολικής)
- 150g γιαούρτι
- 100g ελαιόλαδο
- 1κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200g αλεύρι (100g για όλες τις χρήσεις + 100g ολικής)
- 100g φρέσκα κρεμμυδάκια
- 500g κολοκυθάκια
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 200g ανθότυρο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. αλάτι
Διατροφική Ανάλυση / Κομμάτι
Υδατάνθρακες | 21.2g
Διαιτητικές Ίνες | 1.5g
Πρωτεΐνες | 8.9g
Λιπαρά | 30.1g
Κορεσμένα Λιπαρά | 3.9g
Οδηγίες Για τη ζύμη :
Σε μπολ ανακατεύεις με σύρμα το (150g) γιαούρτι, το (100g) ελαιόλαδο και το (1 κ.γ.) αλάτι
Σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι (~200g), ζυμώνοντας με το άλλο χέρι μέχρι να σχηματιστεί μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
Καλύπτεις τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνεις να ξεκουραστεί σε θ. δωματίου. για μισή ώρα.
Οδηγίες για τη γέμιση:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις το (100g) ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτεις τα κολοκυθάκια και τα σοτάρεις καλά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνεις (1 κ.γ.) αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.
Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσουν.
Προσθέτεις τον (1/4 ματσάκι) άνηθο, το (200g) ανθότυρο και το (1) αυγό και ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.
Χαράζεις την κολοκυθόπιτα σε κομμάτια και την ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για μία ώρα.
Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις
Διατροφική Ανάλυση / Κομμάτι
Υδατάνθρακες | 21.2g
Διαιτητικές Ίνες | 1.5g
Πρωτεΐνες | 8.9g
Λιπαρά | 30.1g
Κορεσμένα Λιπαρά | 3.9g