Περί Θρέψης

Η Φιλοσοφία Μας

Η σελίδα “Περί Θρέψης” είναι αποτέλεσμα έντονης σκέψης και πολύωρων συζητήσεων με συνεργάτες και μη. Στόχος είναι η επικοινωνία μαζί σας και η παροχή πληροφοριών που έχουν σχέση με τη διατροφή. Γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθηκε και το συγκεκριμένο λογότυπο με τα δύο πρόσωπα, που συμβολίζει την επικοινωνία. Επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός με διαφορετικές ανάγκες και “θέλω”, θεωρώ την προσωπική επαφή απαραίτητη. Επομένως, εκτός από το τηλέφωνο, μπορείτε να με βρείτε και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Therapy Nest, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 80, λίγα λεπτά από το μετρό Πανόρμου.

Θα χαρώ πολύ να μιλήσουμε!

Συχνές Ερωτήσεις

Ας ξεκινήσουμε πρώτα, με το τι μπορεί να κάνει, γενικά, ένας διαιτολόγος-διατροφολόγος. Αρχικά, είναι ένας επιστήμονας υγείας με σπουδές χρόνων και πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης σε διάφορους φορείς (νοσοκομεία, αθλητικές ομάδες, βιομηχανία, γραφείο, παιδικοί σταθμοί κλπ) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας. Επομένως μπορεί να σου δώσει ασφαλείς, εξατομικευμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές. 

Όσον αφορά το «Περί Θρέψης», μέσω των σπουδών μας, έχουμε τη ικανότητα να μεταφράσουμε ένα επιστημονικό κείμενο σε εύκολα αντιληπτές συστάσεις και λύσεις που να ταιριάζουν σε εσένα. Σκεφτόμαστε πολλά περισσότερα από το τι τρως ή πίνεις. Λαμβάνουμε υπόψιν μας την ηλικία, το φύλο, τη φυσιολογία του οργανισμού σου, τις γευστικές σου προτιμήσεις, την κουλτούρα του πολιτισμού σου καθώς και τις ικανότητές σου στη μαγειρική. Επομένως γνωρίζουμε καλά ότι δεν ταιριάζουν όλα σε όλους. 

Έχουμε τις ικανότητες να γνωρίζουμε πώς επιδρά η διατροφή σου με τη θεραπεία σου ή τα φάρμακά σου καθώς και τα συμπτώματα που μπορούν να οφείλονται στις διατροφικές σου συνήθειες. Επομένως δεν σου αναφέρουμε απλώς τρόφιμα που είναι καλά για την υγεία σου αλλά σου δίνουμε λύσεις ανάλογα με το τι θέλεις εσύ να φας σε συνάρτηση με το περιβάλλον σου, την κοινωνικότητά σου, με το γενικότερο lifestyle που συνηθίζεις αλλά και με το επίπεδο της φυσικής σου δραστηριότητας.

Είτε είσαι επαγγελματίας αθλητής και προπονείσαι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε είσαι αθλούμενος και προπονείσαι για έναν αγώνα open, εμείς, μέσω της εξειδίκευσης στην αθλητική διατροφή, μπορούμε να σε βοηθήσουμε να αυξήσεις την απόδοσή σου στην
προπόνησή ή στον αγώνα αλλά και να σε κατευθύνουμε διατροφικά για την καλύτερη και ταχύτερη αποκατάστασή σου. Άλλωστε υπάρχει πληθώρα επιστημονικών δεδομένων που να αποδεικνύουν ότι η διατροφή ενισχύει την αθλητική απόδοση.

Στο «Περί Θρέψης» μπορούμε να δουλέψουμε με αθλητές από διάφορα ομαδικά ή ατομικά αθλήματα. Ανάλογα με τη φύση του αθλήματος που κάνεις, το πρόγραμμά σου, τις γευστικές σου προτιμήσεις, κάποια πιθανή
πάθηση ή μετά από πιθανό τραυματισμό, μπορούμε να σου δώσουμε κατευθύνσεις και λύσεις για υγιεινές επιλογές τροφίμων που μπορείς να καταναλώσεις, με σκοπό να σε υποστηρίξουμε διατροφικά.

ισορροπία το κλειδί της υγείας

Προγράμματα Διατροφής

Διαχείριση Βάρους

Είναι γνωστό ότι η διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα κατά τη διάρκεια της ζωής έχει μεγάλη σημασία για την υγεία. Ωστόσο, με δεδομένα του 2016 από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) για τη χώρα μας, πάνω από το 67% των ενηλίκων έχουν βάρος μεγαλύτερο από το φυσιολογικό (BMI≥25 Kg/m2) ενώ οι παχύσαρκοι ξεπερνούν το 27% (BMI≥30 Kg/m2).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά αυτά τείνουν να αυξάνονται με την πάροδο των ετών. Αν και το υπερβάλλον σωματικό βάρος συνδέεται με πολλές ασθένειες (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα και ορισμένες μορφές καρκίνου), είναι ένα σύνθετο πρόβλημα με πολύ βαθιές ρίζες.

Οι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να είναι γενετικοί, ψυχολογικοί, περιβαλλοντικοί, κοινωνικοοικονομικοί, βιοχημικοί κλπ. Επομένως η απώλεια του σωματικού βάρους είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία η οποία απαιτεί οργανωμένη προσπάθεια και κατάλληλη υποστήριξη.

Το «Περί Θρέψης» σου παρέχει συνεχόμενη διατροφική υποστήριξη και εκπαίδευση, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Δεν χρειάζονται εξαντλητικές δίαιτες για να φτάσεις τον στόχο σου. Με απλές πρακτικές και μικρές καθημερινές αλλαγές μπορείς να δεις σημαντικά αποτελέσματα.

Αθλητική Διατροφή

Σκοπός της αθλητικής διατροφής είναι να υποστηρίξει τις ανάγκες της προπόνησης και του αγώνα σου και παράλληλα να επιταχύνει την αποκατάστασή σου. Από μελέτες έχει φανεί ότι η σωστή διατροφή μπορεί να ενισχύσει την αθλητική απόδοση. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι με τις σωστές επιλογές τροφίμων οι αθλητές αυξάνουν την προσπάθειά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χρειάζονται λιγότερο χρόνο αποκατάστασης και μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα σε επόμενη προπόνηση.

Αντίστοιχα, στους αθλούμενους/μη-αθλητές, η ποιοτική διατροφή μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας με αποτέλεσμα την καλύτερη συγκέντρωση και βελτίωση της παραγωγικότητας. 

Το «Περί Θρέψης» μπορεί να σου παρέχει μία εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας διατροφή με στόχο την αύξηση της απόδοσής σου σε όλα τα επίπεδα.

Παιδική Παχυσαρκία

Καθώς τα παιδιά αναπτύσσονται και μεγαλώνουν, αναπτύσσονται και οι διατροφικές τους συνήθειες και συμπεριφορές. Αν και είναι γνωστό ότι μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή έχει μεγάλη σημασία για την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού, παρόλα αυτά, πολλά παιδιά εξακολουθούν να έχουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές, με την παχυσαρκία να είναι το κυριότερο αποτέλεσμα. Φαίνεται τελικά, ότι ένα παχύσαρκο παιδί, σημαίνει ένας παχύσαρκος ενήλικας καθώς η παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή μπορεί να συνδέεται με το υπερβάλλον σωματικό βάρος στην παιδική και εφηβική ηλικία. 

Σε παγκόσμιο επίπεδο η παιδική παχυσαρκία παίρνει διαστάσεις πανδημίας ενώ όσον αφορά τη χώρα μας, έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής υπερβαρότητας και παχυσαρκίας στην Ευρώπη. 

Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας μέσω της σωστής διατροφής, της άσκησης και της ποιότητας και ποσότητας του ύπνου. Η οικογένεια συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση της διατροφικής συμπεριφοράς του παιδιού, μέσα από την επιλογή των τροφίμων που προμηθεύεται, από την διατροφική διαπαιδαγώγηση και κυρίως ως μοντέλο διατροφικών συνηθειών.

 Στο «Περί Θρέψης» παρέχεται συνεχόμενη διατροφική υποστήριξη και εκπαίδευση  τόσο στο παιδί/έφηβο (ατομικά και ανάλογα με τις ανάγκες και το στάδιο ανάπτυξης) όσο και στην οικογένεια (ομαδικά), με σκοπό την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Επικοινωνια

Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Συμβουλές και συνταγές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο email σου!

Συμβουλές και συνταγές για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο email σου!