
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
40 λεπτά
Υλικά:
- 1 φλ. αλεύρι της επιλογής σου (εγώ έβαλα βρόμης)
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. γάλα της αρεσκείας σου
- 1 κ.γ. βανίλια
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Οδηγίες:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 100οC, για να κρατήσεις τα pancakes ζεστά καθώς τα φτιάχνεις.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε άλλο μεσαίο μπολ ανακατεύεις τα αυγά, προσθέτεις σιγά σιγά το γάλα και τη βανίλια. Προσθέτεις το μίγμα των αυγών στα στερεά υλικά και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προθερμαίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζεις λίγο ελαιόλαδο (ίσα να μην κολλήσει) και ρίχνεις περίπου 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα σου. Μόλις σκάσουν οι φουσκάλες, το γυρίζεις και από την άλλη μεριά. Μόλις ψηθούν τα μεταφέρεις σε ένα πιρεξ και τα βάζεις στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φτιάξεις και τα υπόλοιπα.
- Σερβίρεις με γιαούρτι, μέλι και φρούτα της επιλογής σου.
Την ιδέα την πήραμε από εδώ