
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
15 λεπτά
Υλικά:
- 4 φιλέτα σολωμού (~150g το ένα)
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
- 1/2 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 καλαμπόκια, καθαρισμένα
- 180g ντοματίνια κομμένα στα 4
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/4 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Οδηγίες:
- Σε πλασωτέ κατσαρόλα, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Βάζεις αλάτι- πιπέρι στο ψάρι και το βάζεις στην κατσαρόλα με το δέρμα προς τα κάτω για 4 λεπτά, περίπου. Στη συνέχεια με μεγάλη σπάτουλα, γυρίζεις το ψάρι και ψήνεις για άλλο 1 λεπτό. Μην το παραψήσεις... Το βγάζεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη.
- Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζεις το κρεμμύδι για ~4λεπτά.
- Προσθέτεις το σκόρδο & αφήνεις για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά, το κρασί, 1/4 φλ. νερό και το ψάρι.
- Καλύπτεις και μαγειρεύεις για 4-5 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλύτερα το ψάρι.
- Αποσύρεις από τη φωτιά και σερβίρεις.
- Ανακάτεψε τον βασιλικό και τον κόλιανδρο και τα ρίχνεις γύρω από το ψάρι.
Βγάζει περίπου 4 μερίδες.
Την ιδέα την πήραμε από πελάτισσα και φίλη