
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
15 λεπτά
Υλικά:
- 200g Φακές κόκκινες
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ταχίνι (ή αμυγδαλοβούτυρο ή βούτυρο κάσιους)
- Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Βράζεις τις φακές και το καρότο σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλυθούν τελείως. Σουρώνεις και αφήνεις να κρυώσουν ελαφρώς.
- Βάζεις τις φακές και το καρότο στο μούλτι μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Αλατίζεις ελαφρώς και αλέθεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως τα υλικά.
- Δοκιμάζεις, διορθώνεις το αλάτι και έτοιμο!
Το κρατάς στο ψυγείο σου για 4-5 μέρες σε αεροστεγές βαζάκι.
Την ιδέα την πήραμε από εδώ