
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
60 λεπτά
Υλικά:
- 300g διάφορα χορταρικά (εγώ έβαλα, πράσο, κρεμμύδι και σπανάκι)
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200g φέτα (εγώ έβαλα ανθότυρο)
- 2 αυγά
- 150g γάλα
- 70g αλεύρι (ολικής)
- 3 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- 20g άνηθος φρέσκος
- 10g δυόσμος, φρέσκος
- αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Ψιλοκόβεις τα χορταρικά.
- Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνεις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα χορταρικά για 4-5 λεπτά́ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις το σκόρδο ψιλοκομμένο και το σοτάρεις για 1 λεπτό́.
- Μεταφέρεις τα χορταρικά σε ένα μπολ και προσθέτεις (σπασμένο) το τυρί. Προσθέτεις τα μυρωδικά, ψιλοκομμένα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς τα αβγά́ με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις με ένα σύρμα.
- Αδειάζεις το μείγμα με τα χορταρικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά́ και ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Λαδώνεις ελαφρά́ ένα στρογγυλό́ ταψί́ 24 εκ. και αδειάζεις μέσα το μείγμα.
- Ψήνεις στον φούρνο για 30 λεπτά́ περίπου μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η πίτα.
- Αφαιρείς το ταψί́ από́ τον φούρνο και αφήνεις για 20 λεπτά́ να κρυώσει ελαφρά́.
Την ιδέα την πήραμε από εδώ