
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
45 λεπτά
Υλικά:
- 500g φακές
- 2 πορτοκάλια
- 100g ντοματίνια ή/και πολύχρωμες πιπεριές
- μαϊντανός
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 3 κ.γ. μπαλσάμικο
Οδηγίες:
- Βράζουμε τις φακές σε κρύο νερό, για 15-20 λεπτά.
- Αφού βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Παράλληλα καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε τις βρασμένες φακές, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Για το ντρέσινγκ:
- Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι και τη μουστάρδα.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα φακές και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Την ιδέα την πήραμε από εδώ