
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
2,5 ώρες
Υλικά:
- 1 φλ. γλυκοπατάτα βραστή
- 1/2 μπανάνα
- 1,5 φλ. γάλα της επιλογής σου
- 1 κ.σ. βούτυρο ξηρού καρπού
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μέλι
Οδηγίες:
- Βάλε τα ρεβίθια σε ένα μπολ, καλύψέ τα με νερό και αφήσέ τα να φουσκώσουν για 8 ώρες.
- Σουρώσέ τα και τα βράζεις σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Πρέπει να κρατάνε στο δόντι και να μην διαλύονται.
- Σουρώσέ τα και αφήσέ τα στο σουρωτήρι να στεγνώσουν τελείως για περίπου 1 ώρα.
- Μεταφέρε τα σε ένα μπολ, ραντίσέ τα με ελαιόλαδο και καρυκεύματα ανάλογα τις προτιμήσεις σου.
- Απλώσέ τα σε ταψί φούρνου το οποίο έχεις στρώσει με λαδόκολλα και ψήσε στους 180oC αέρα για 50-60 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Αφήσέ τα να κρυώσουν και είναι έτοιμα!
Την ιδέα την πήραμε από εδώ