
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
10 λεπτά
Υλικά:
- 1 μικρό αγγούρι (~100g)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Άνηθος, αλάτι, πιπέρι
- Σκόρδο & θρυμματισμένα καρύδια(προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Ξεφλουδίζετε το αγγούρι και κόβετε σε μικρά κομμάτια ή τρίβετε στον χοντρό τρίφτη.
- Προσθέτετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο και λίγο κρύο νερό (ανάλογα με την επιθυμητή πυκνότητα) και ανακατεύετε.
- Προαιρετικά μπορείτε να εμπλουτίσετε με λίγα καρύδια ή/και σκόρδο.
- Το πιάτο αυτό είναι Βουλγάρικης καταγωγής, ωστόσο εάν δεν αραιώσουμε το μίγμα, είναι σαν το δικό μας τζατζίκι.
- Tip: Σερβίρετε σε κρύο μπολάκι με λίγα παξιμάδια χαρουπιού.
Την ιδέα την πήραμε από εδώ