
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
30 λεπτά
Βγάζει περίπου 4 μερίδες.
Υλικά:
- 500g πέννες ολικής
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά), τριμμένο
- 2-3 πιπεριές (κόκκινες/κίτρινες), κομμένες σε λωρίδες
- 250g λευκά μανιτάρια
- 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/2 κ.σ. αποξηραμένο εστραγκόν
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 400g στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
- Βάζεις τα μακαρόνια να βράζουν σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
- Παράλληλα ζεσταίνεις 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτεις τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρεις για 6-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποβάλλουν τα υγρά τους και τα περισσότερα να εξατμιστούν.
- Όταν ετοιμαστούν τα μανιτάρια, προσθέτεις στην κατσαρόλα το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες και το εστραγκόν και σβήνεις με το κρασί. Ανακατεύεις και αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Παράλληλα σε μπολ ρίχνεις το γιαούρτι και προσθέτεις 1/2 φλ. από το νερό των ζυμαρικών που βράζουν. Ανακατεύεις ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
- Προσθέτεις το μείγμα γιαουρτιού στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις μέχρι να δέσει και να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.
- Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρεις κατευθείαν απ’ το νερό στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύεις απαλά.
- Σερβίρεις τα ζυμαρικά ζεστά.
Την ιδέα την πήραμε από εδώ