
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
45 λεπτά
Υλικά:
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κλ. σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσάμικο
- 0,5Kg ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 30g πελτέ ντομάτας
- ψιλοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό
- 30g κινόα
- 1 κ.γ. πάπρικα
Οδηγίες:
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις τα καρότα, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο (προαιρετικά) μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτεις τη ρίγανη και σβήνεις με το βαλσάμικο.
- Προσθέτεις τον πελτέ της ντομάτας, τις ντομάτες, το νερό, τον βασιλικό, την πάπρικα και το πιπέρι και σιγοβράζεις για 20- 25 λεπτά.
- Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, αλέθουμε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να έχει λεία υφή.
- Ξαναβάζεις την σούπα στην κατσαρόλα και με το που αρχίσει να βράζει η σούπα προσθέτουμε την κινόα ή τον τραχανά και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί Αν η σούπα είναι αρκετά πηχτή πρόσθεσε λίγο νερό ακόμα.
Την ιδέα την πήραμε από εδώ