
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
60 λεπτά
Υλικά:
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 750g κοτόπουλο φιλέτο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδας
- 1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
- 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 πολύχρωμες πιπεριές
- 1 πράσο
- 100g μανιτάρια
Οδηγίες:
- Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το σκόρδο (προαιρετικά) και σοτάρεις σε αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο. Μπορείς να βάλεις και λίγο πράσο σε ροδέλες (προαιρετικά)
- Προσθέτεις το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και σοτάρεις
- Προσθέτεις τη μουστάρδα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και σβήνεις με λίγο κρασί. Εγώ πρόσθεσα κουρκουμά και πάπρικα.
- Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνεις τον χυμό πορτοκάλι με το λεμόνι και το μέλι
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά
- Κατεβάζεις τη φωτιά στο μισό και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό και να πήξει.
Την ιδέα την πήραμε από φίλη & πελάτισσα.