
Δυσκολία:
Μέτριο
Χρόνος:
1:30 ώρα
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 200g αλεύρι (100g για όλες τις χρήσεις + 100g ολικής)
- 150g γιαούρτι
- 100g ελαιόλαδο
- 1κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 200g αλεύρι (100g για όλες τις χρήσεις + 100g ολικής)
- 100g φρέσκα κρεμμυδάκια
- 500g κολοκυθάκια
- 1/4 ματσάκι άνιθο
- 200g ανθότυρο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες:
Για τη ζύμη:
- Σε μπολ ανακατεύεις με σύρμα το (150g) γιαούρτι, το (100g) ελαιόλαδο και το (1 κ.γ.) αλάτι.
- Σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι (~200g), ζυμώνοντας με το άλλο χέρι μέχρι να σχηματιστεί μία εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
- Καλύπτεις τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνεις να ξεκουραστεί σε θ. δωματίου. για μισή ώρα.
Για τη γέμιση:
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνεις το (100g) ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτεις τα κολοκυθάκια και τα σοτάρεις καλά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνεις (1 κ.γ.) αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.
- Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσουν.
- Προσθέτεις τον (1/4 ματσάκι) άνηθο, το (200g) ανθότυρο και το (1) αυγό και ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.
- Χαράζεις την κολοκυθόπιτα σε κομμάτια και την ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180℃ για μία ώρα.
- Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις
Την ιδέα την πήραμε από εδώ