
Δυσκολία:
Εύκολο
Χρόνος:
1 ώρα & 20 λεπτά
Υλικά:
- 170g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μπανάνες ώριμες
- 2 αυγά
- 0,5 κ.γ. αλάτι
- 150g ζάχαρη
- 100g ηλιέλαιο
- Βανίλια
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Στο ίδιο μπολ μπορούμε να προσθέσουμε, προαιρετικά, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή/και σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε τα επιπλέον υλικά με το αλεύρι.
- Σε άλλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με πιρούνι και προσθέτουμε την ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα στην οποία έχουμε βάλει λαδωμένη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Την ιδέα την πήραμε από εδώ