Ειρήνη Τερζή

Κρέπες Λαχανικών

IMG_20200428_155402

Δυσκολία:

Μέτρια

Χρόνος:

90 λεπτά

Υλικά:

  • 100g αλεύρι
  • 100g σπανάκι ωμό(με μυρωδικά, προαιρετικά)
  • 220g γάλα αρεσκείας σας
  • 2 αυγά μέτρια
  • αλάτι για τη γεύση

Οδηγίες:

  • Αλέθετε όλα τα υλικά και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο ένα τηγάνι και περιμένετε μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία.
  • Με μία κουτάλα βάζετε μία ποσότητα του μίγματος στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού.
  • Ψήνετε και από τις δύο πλευρές.
  • Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Γεμίζετε με υλικά της αρεσκείας σας.
  • Tip: Μαζί με το σπανάκι μπορείτε να βάλετε διάφορα μυρωδικά (άνηθος, κρεμμύδι κλπ) καθώς και να αντικαταστήσετε το σπανάκι με 100g καρότο (βρασμένο) ή 100g παντζάρι (βρασμένο).

Την ιδέα την πήραμε από εδώ

Διατροφική Ανάλυση

100g

Θερμίδες

123kcal

Υδατάνθρακες

16g

Πρωτεΐνες

7g

Λιπαρά

4g

Μοιράσου τη συνταγή

Εκτύπωση

image_pdf

Δες περισσότερες...