σΥΝΕΔΡΙΕΣ

Ο Τύπος Συνεδρίας που σου Ταιριάζει

Προσωπικες

Οι συνεδρίες στο γραφείο αφορούν κυρίως συναντήσεις σε ατομικό ή οικογενειακό επίπεδο (όταν πρόκειται για ανήλικο άτομο) με σκοπό να συζητήσουμε τους στόχους, τις προοπτικές και τους λόγους για τους οποίους θέλεις να συμβουλευτείς έναν διαιτολόγο. Κατά την πρώτη συνεδρία λαμβάνεται το ιατρικό ιστορικό, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων ή/και συμπληρωμάτων που ενδεχομένως παίρνεις. Επομένως καλό είναι να έχεις μαζί σου πρόσφατες αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις ή όποια άλλη εξέταση θεωρείς απαραίτητη. Έπειτα πραγματοποιείται ανάλυση σύστασης σώματος που περιλαμβάνει ζύγιση, προσδιορισμό μυϊκής μάζας, λίπους, υγρών σώματος, μεταβολικής ηλικίας και σπλαχνικού λίπους. Δες εδώ τι προετοιμασία χρειάζεται για να πραγματοποιήσεις τη συγκεκριμένη μέτρηση. Στη συνέχεια κάνουμε μία συζήτηση για το γενικότερο τρόπο ζωής που ακολουθείς (ώρες εργασίας, άσκηση, ώρες ύπνου, επίπεδο άγχους, γαστρεντερική λειτουργία κλπ) ώστε να αποκτήσουμε μία, όσο το δυνατόν πιο λεπτομερή, εικόνα της καθημερινότητάς σου. Τέλος λαμβάνεται ένα πλήρες διατροφικό ιστορικό για το τελευταίο 24ωρο (ιδανικά θα ήταν να έχεις ένα διατροφικό ιστορικό για τις τελευταίες 2-3 ημέρες πριν το ραντεβού) και πάνω σε αυτό συζητάμε για τις διατροφικές σου συνήθειες/προτιμήσεις καθώς και πιθανά εμπόδια που έχεις συναντήσει πάνω στη διατροφή σου. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες λαμβάνονται με σκοπό να δημιουργήσουμε μαζί ένα πλάνο διατροφής που να ταιριάζει στις δικές σου συνήθειες και προτιμήσεις καθώς και να προγραμματίσουμε εξατομικευμένους στόχους τόσο σε επίπεδο διατροφής όσο και σε επίπεδο άσκησης.

Οι συνεδρίες στο γραφείο μπορούν να προγραμματιστούν ανάλογα με τις ανάγκες και τα “θέλω” σου (π.χ. κάθε μία, δύο ή τρεις εβδομάδες) και περιλαμβάνουν ζύγιση (σε κάθε συνεδρία), ανάλυση σύστασης σώματος (κάθε τρεις εβδομάδες ή μήνα), συζήτηση στόχων και πιθανών προβλημάτων που συνάντησες καθώς και αναπροσαρμογή αυτών και του προγράμματος διατροφής.

  • Θα πρέπει να αποφύγεις την κατανάλωση τροφής και ποτού (νερό, καφές κλπ.) 2-3 ώρες πριν τη μέτρηση ενώ ή κατανάλωση αλκοόλ θα πρέπει να αποφευχθεί για 24 ώρες.      
  • Όσον αφορά την άσκηση, θα πρέπει να απέχεις για 24 ώρες πριν τη μέτρηση. Ωστόσο, εάν είσαι αθλητής, όπου ο τρόπος ζωής σου περιλαμβάνει καθημερινές προπονήσεις, αρκούν 3-4 ώρες αποχής από την άσκηση για να πραγματοποιηθεί η μέτρηση.
  • Απαραίτητη είναι η απουσία μεταλλικών αντικειμένων όπως κοσμήματα, αξεσουάρ, ζώνη τα οποία έρχονται σε επαφή με το δέρμα. 
  • Η μέτρηση αντενδείκνυται σε περιπτώσεις: 
    • Εγκυμοσύνης/ θηλασμού
    • Έμμηνου ρύσεως 
    • Σε άτομα που φέρουν βηματοδότη

ομαδικεσ

Οι ομαδικές συνεδρίες απευθύνονται σε άτομα τα οποία ζουν στο ίδιο περιβάλλον και έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Είτε είναι οικογένειες/φίλοι, είτε αθλητικές ομάδες, είτε είναι άτομα που βρίσκονται τον ίδιο επαγγελματικό χώρο. Οι ανάγκες της κάθε ομάδας καθορίζουν τον αριθμό και τη συχνότητα των συνεδριών (π.χ. κάθε δύο/ τρεις εβδομάδες ή μήνα) καθώς και τη διαφοροποίηση των υπηρεσιών (π.χ. συμβουλευτική, ζύγιση, ανάλυση σύστασης σώματος, πρόγραμμα διατροφής κλπ).

Στο Σπίτι

Η συνεδρία στο σπίτι απευθύνεται είτε σε άτομα με κινητικά προβλήματα, είτε σε μεγαλύτερους ενήλικες οι οποίοι αδυνατούν να έρθουν στον χώρο μας, είτε σε εγκύους και μητέρες. Οι συνεδρίες καθορίζονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και η συχνότητα αυτών ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου.

Online

Οι online συνεδρίες απευθύνονται σε εσένα που δεν θέλεις ή δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες (δεν έχεις τη δυνατότητα), να έλθεις στο γραφείο. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή online μέσω του site (ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ), προγραμματίζεται ένα διαδικτυακό ραντεβού και το μόνο που απαιτείται από εσένα είναι να έχεις μία ζυγαριά (ιδανικά ψηφιακή), μία μεζούρα και σύνδεση στο ίντερνετ.  Η επικοινωνία πραγματοποιείται με τη χρήση του διαδικτύου (Skype, Viber, Hangout, WhatsApp & email). Όπως στην συνεδρία στο γραφείο, έτσι και διαδικτυακά, λαμβάνεται το ιατρικό και διατροφικό ιστορικό, γίνεται μία συζήτηση για τον τρόπο ζωής σου, τις διατροφικές σου συνήθειες/προτιμήσεις και τα εμπόδια που έχεις συναντήσει, καθορίζονται οι στόχοι τόσο σε επίπεδο διατροφής, όσο και σε επίπεδο άσκησης, ενώ το πρόγραμμα διατροφής σου αποστέλλεται στο email σου. 

Οι επόμενες διαδικτυακές συνεδρίες μπορούν να προγραμματιστούν ανάλογα με τις ανάγκες και τα “θέλω” σου (π.χ. κάθε μία, δύο ή τρεις εβδομάδες) και εκτός από τη ζύγιση και τη μέτρηση περιφερειών που θα πρέπει να κάνεις, θα συζητάμε τα πιθανά προβλήματα που συνάντησες κατά την εφαρμογή του προγράμματος, θα αναπροσαρμόζουμε τους στόχους και το πρόγραμμα διατροφής σου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείσε τώρα ραντεβού online τη μέρα και ώρα που σε εξυπηρετεί! Σε περιμένουμε διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας επιλογής σου ή στο γραφείο μας στο Physio Pro, στην οδό Λιοσίων 235 & Τζιβανόπουλου.

διευθυνση

Physio Pro, Λιοσίων 235 & Τζιβανόπουλου, Αθήνα 10445

Email

ire.terzi@perithrepsis.gr

ωραριο λειτουργιας

Δευτέρα 11:00-15:00 & Πέμπτη 16:00-20:00

Δείτε το χώρο μας..